FAV 3+1: Luc Waegeman (founding father Kinky Star)
(member of: seXmachines, Starfighter, Needle And The Pain Reaction, etc...)

Nacht Und Nebel - Movoco Synthaca

Luc: "1980 punk wave tijdperk, dance floor hit in de Cinderella, De Witte Waag, Radio Centraal, Mortsel, Antwerpen. Als eerbetoon aan de veel te vroeg overleden Patrick Nebel en de Belgische wave scene, staat deze track gecoverd op Wagonman's "Desire" EP (10")."


'Movoco Synthaca' (1983/taken from the 'Beats Of Love' album) is included in our 'New Wave & Synth Pop - by Belgian Nuggets' Spotify Playlist

AA - Hymn Of Praise

Luc: "Eén van de 4 zalige postpunk tracks op de "Essential Entertainment" EP (7") uitgebracht in eigen beheer op Sexy Robots Records. De band AA, met op de drums het te gekke "shamajee" mannetje Remo Perrotti, die nadien nog bij vele andere Limburgse bands speelt, zoals o.a. Radical Slave met Mauro Pawlowski en Dirk 'Buscemi' Swartenbroeckx."

Orange Black - Nutricious

Luc: "Half jaren '90, Kontich, Lintfabriek, super actieve muziekscene waarvan ik deel uitmaakte als drummer van Shakin' Zorro & The Bandoleros. Maar de strafste band binnen die scene was Orange Black. Ze waren zowat onze Belgische Pavement waarvan ze dan ook uiteindelijk het voorprogramma speelde in de AB. Dit nummertje is de B-kant van hun eerste single "Freak Generation" (opgenomen in de Yellow Tape). Nadien horen we terug van Dieter Sermeus via The Go Find en z'n huidig project Dieter Von Deurne.

Voorlopig nog nergens online te vinden maar ben ermee bezig ;-) "

Starfighter - Tired

Luc: "Vanuit Tim Brauns soloproject ontstond eind van de vorige eeuw de band Starfighter met Jen Bernon op drums en mezelf op bas. Samen namen we de "Beautiful Machine" EP (opgenomen in de Yellow Tape) en de albums "Make A Sex Noise" en "Orion" op. Met heel veel plezier en genoegen ook denk ik terug aan deze muzikaal zeer leerrijke tijd voor me. We speelden toen op Pukkelpop, Dour, enz.... "Tired" komt van het minder bekende 2de album "Orion" maar blijft one of my favorites. Samen met regisseur Jeroen Simoni en Tim werd de videoclip opgenomen op de begraafplaats van Ledeberg.


'Tired' (2005/taken from the 'Orion' album) is included in our 'Rock & Roll, Yeah'! - by Belgian Nuggets' Spotify Playlist